“Hartelijk welkom! ”

Wij zijn heel blij dat je je samen met ons wilt inzetten voor mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. Zoals je vast al vernomen hebt, start je met een inwerkperiode. Je loopt mee met een collega om wegwijs te worden in de organisatie en te leren over je nieuwe werkzaamheden. We hopen dat je je snel thuis voelt bij ons.

Algemene informatie over de RIBW organisatie

Met ruim 35 jaar ervaring zijn we dé specialist in het begeleiden van mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid in hun persoonlijk en maatschappelijk herstel. We ondersteunen op het gebied van wonen, dagbesteding, werken & leren, sociale contacten, financiën en gezondheid.

Lees de algemene informatie over de RIBW organisatie

Hulpbronnen & systemen

Als je start bij een nieuwe werkgever, krijg je te maken met allerlei nieuwe systemen. Dat kan soms best lastig zijn, zeker omdat je nog niet weet welke naam bij welk systeem hoort en waarvoor je het gebruikt. Daarom hebben wij voor jou de belangrijkste systemen en hulpbronnen op een rijtje gezet met een korte uitleg.

Lees meer informatie over de hulpbronnen & systemen

Strategie 2023 - 2024

De personele krapte en de steeds veranderende intensievere hulpvragen van onze cliënten vragen om een goede organisatie van de zorg en betere toerusting van medewerkers en teams. Deze uitdagingen vormden de aanleiding voor de RIBW Nijmegen & Rivierenland om opnieuw focus te bepalen en een strategie voor 2023 - 2024 te formuleren.

Lees meer over de strategie van de RIBW

Opleiden en ontwikkelen

De RIBW ondersteunt jou in je persoonlijke groei en bij teamontwikkeling.

Daarom vind je straks in AFAS de knoppen ‘Mijn opleiding’ en ‘Mijn ontwikkeling’. Je leest daar informatie over verplichte- en facultatieve scholing, leerwijzers, praktijktoetsen, het aanvragen van een studieovereenkomst en registreren van behaalde kwalificaties. Ook kun je vanaf hier direct naar de GGZ Ecademy (en Omnia Leren) voor diverse e-learningen. Rondom je eerste werkdag word je verplichte scholing klaargezet. Je krijgt via AFAS een verzoek om je in te schrijven voor fysieke bijeenkomsten. In het leerplatform wordt ook de e-learning voor je klaargezet.

Keuze in arbeidsvoorwaarden

De RIBW Nijmegen & Rivierenland biedt medewerkers de mogelijkheid meer regie te nemen over hun arbeidsvoorwaarden. Dit doen wij door het aanbieden van regel- en keuzemogelijkheden binnen ons arbeidsvoorwaardenpakket.

Lees meer over onze keuze in arbeidsvoorwaarden

Hoe meld ik mij ziek, en weer beter

Ben je ziek, dan is dit heel vervelend. Hoe je je ziek én weer beter meldt, lees je hieronder. Ook lees je welke visie de RIBW heeft over verzuim, en over de diensten van onze partner in verzuim 2Grip.

Lees meer over onze afspraken rondom ziek en beter melden

Verzekeringen en pensioen

We hebben op een rijtje gezet van welke verzekeringen je als medewerker gebruik kunt maken. Ook leggen we je graag wat meer uit over je pensioen.

Lees meer over verzekeringen en ons pensioen

Gedragscode

Graag leggen we je onze visie uit op gedrag rondom veilige zorg en veilig werken.

Lees meer over onze gedragscode

Personeelsvereniging TIONA

Personeelsvereniging TIONA (‘Thuis is ook niet alles’) heet je van harte welkom bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland.

Lees meer over onze gezellige personeelsvereniging

Privacyverklaring

We vertellen je graag alvast hoe we omgaan met persoonsgegevens. 

Lees meer in onze privacyverklaring

CAO GGZ

Als medewerker van de RIBW val je onder de cao Geestelijke Gezondheidszorg. De gehele cao is online in te zien. 

Lees meer over de CAO GGZ

Geschiedenis RIBW

De sector beschermd wonen en begeleiding staat niet stil en is voortdurend in beweging; hij is al lang niet meer zoals die in 1989 vorm kreeg. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onderstaande pagina op onze website of kijk de documentaire op https://www.youtube.com/watch?...

Lees meer in onze geschiedenis

Thijmen
Story title

Ervaringsverhalen

Thijmen over zijn leven op straat en GHB-verslaving

Heb je nog vragen?

Dan horen wij dat graag. Voor alle algemene vragen kun je het beste contact opnemen met de collega’s van de Servicedesk via telefoonnummer 088 382 24 10 of via e-mail servicedesk@ribw-nr.nl. Zij weten de meeste vragen direct te beantwoorden. Mochten dit toch niet lukken, dan weten deze collega’s je vraag intern door te zetten aan de juiste afdeling en/of collega.