Hardlopen is gezond voor lichaam en geest. Daarom starten we jaarlijks een beginnersgroep hardlopen. Aan de hand van een opbouwschema trainen we stap-voor-stap naar een trainingsdoel van 30 tot 40 minuten aan één stuk hardlopen. Afhankelijk van je startconditie en ervaring met hardlopen, kan dit tien weken tot een aantal maanden duren. Natuurlijk kijken we aan het begin goed naar je conditie, hardloopervaring, gewicht, bijzonderheden of aandachtspunten.

Voor de beginnersgroep is geen hardloopervaring vereist. Het tempo en de afstand wordt rustig opgebouwd. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen en gezelligheid, ontspanning en ontwikkeling staan centraal.

De gevorderdengroep loopt bijna 7 kilometer vanuit Tennisvereniging Rapiditas. Een ronde door Heumensoord en voor de liefhebbers een bonusronde in Park Brakkenstein.

Naast onze beginners- en gevorderdengroep, hebben we ook een clubje hardlopers die iedere vrijdag samen hardlopend het weekend in gaan (van 14.00 tot 15.30 uur), vanuit Tennisvereniging Rapiditas. Voor deze groep kunnen zowel beginners als ervaren hardlopers zich aanmelden. 

RIBW Hardlopen wordt begeleid door ervaren hardlopers. Zij geven je tips voor looptechniek. Als je wilt doen we samen mee aan hardloopwedstrijden.

Voor deze activiteit heb je een beschikking voor dagbesteding nodig. En natuurlijk hardloopschoenen! 
Je hoeft geen eigen bijdrage te betalen om aan deze activiteit deel te nemen.

Robert
Story title

Ervaringsverhalen

Robert vertelt over structuur & zelfvertrouwen door IPS

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten