Team Herstel geeft verschillende cursussen en trainingen, waar je als cliënt gratis gebruik van kunt maken. Er zijn trainingen over het inzetten van je cliëntervaring, je herstel als theaterstuk uit te beelden, of leren om te gaan met stemmen horen. Maar bijvoorbeeld ook zelfhulpgroepen waarbij je als lotgenoten elkaar steunt.

Team Herstel wordt gerund door herstelcoaches. Mensen met ervaringskennis in de psychiatrie. Het team deelt haar expertise over herstel, empowerment en ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid.

De RIBW heeft besloten om het aanbod van team Herstel te herzien. Het aanbod zal in de toekomst vooral toegespitst zijn op cliënten van de RIBW, zodat we onze herstelvisie beter kunnen verankeren en uitbouwen.

Door het vertrek van medewerkers/trainers lukt het ons niet om de trainingen van team Herstel die op korte termijn plaatsvinden door te laten gaan. Lopende activiteiten proberen we zo goed als mogelijk vanuit RIBW Participatie & Werk te borgen en/of in samenwerking met ketenpartners te organiseren.

Om een goed passend aanbod neer te zetten voor onze cliënten willen we, als team Herstel weer op volle kracht is, starten met een kernaanbod, bestaande uit:
1. Individuele ondersteuning
2. Cursus Begin Maken met Herstel
3. Cursus WRAP
4. Cursus Stemmen horen

Lars
Story title

Ervaringsverhalen

Lars wil depressie bespreekbaar maken

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.