Team Herstel geeft verschillende cursussen en trainingen. Er zijn trainingen over het inzetten van jouw cliëntervaring (Begin maken met herstel), je kan aan de slag met het Wellness Recovery Action Plan (WRAP) of je kunt leren om te gaan met stemmen horen. Er zijn ook zelfhulpgroepen waarbij je als lotgenoten elkaar steunt.

Team Herstel wordt gerund door herstelcoaches. Mensen met ervaringskennis door ontwrichtende gebeurtenissen en ervaring binnen de psychiatrie. Het team deelt haar kennis en ervaring met herstel, empowerment en ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid.

Aanbod Team Herstel

1. Individuele ondersteuning
2. Cursus Begin Maken met herstel
3. Cursus WRAP
4. Cursus Omgaan met stemmen horen
5. Herstelwerkplaats
6. Steunpunt Stemmen horen

Bekijk de meest actuele informatie over deze herstelactiviteiten op het Cliëntenplein.

Kosten

Indien voor deelname aan de training dagbesteding of specialistische begeleiding wordt ingezet, betaal je een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van de leveringsvorm (Wlz, Beschermd Wonen, Beschermd Thuis of Wmo). Minimaal ter hoogte van het abonnementstarief en/of een inkomensafhankelijke bijdrage. Deze wordt betaald aan het CAK (Centraal Administratie Kantoor). In sommige situaties wanneer je geen voorziening inzet is deelname kosteloos.

Heb je overige vragen rondom herstel? Dan kun je iedere maandag tussen 14.00 en 16.00 uur op Htien terecht bij onze Herstelwerkplaats.

Saskia
Story title

Ervaringsverhalen

Saskia over haar autisme en ADHD en het begeleiden van een herstelwerkgroep

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Kerstmarkt op Htien: woensdag 13 december
Kerstmarkt op Htien: woensdag 13 december
Praatplaat eenzaamheid
Praatplaat eenzaamheid
2 minuten